Welkom bij shantykoor “De Ankervelders”.


Wij zijn een shantykoor uit het landelijk gelegen,
mooie dorp Achterveld in de gemeente Leusden.

Ons koor is opgericht in 2004 en startte met 17 leden. Momenteel telt ons koor 45 enthousiaste zangers en worden we muzikaal begeleid door drie accordeonisten, een grote Pauke, een snaartrommel en op gepaste momenten met de scheepsbel. We zingen onder leiding van onze vaste dirigente Wilma Bouwman.

We zingen met groot enthousiasme en veel inzet meerstemmige shanty’s, seasongs en zeemansliederen in het Nederlands, Engels en Duits onder professionele leiding van Wilma Bouman, onze dirigent met 25 jaar koor-ervaring. Met haar gaan we voor kwaliteit op een ontspannen manier. Inmiddels hebben we een fris en populair repertoire dat publieksvriendelijk is en dat het zingen in ons koor nog aantrekkelijker maakt voor ‘jonge’ mannen. Dit repertoire gaan we de komende tijd verder uitbreiden.

Ons shantykoor is een rondborstig mannenkoor waar we naast het zingen, plezier, gezelligheid en sociale contacten hoog in het vaandel hebben staan. Wij oefenen om de week op donderdag in de Moespot te Achterveld van 19.30-21.30.uur. Halverwege de repetitie houden we een kwartier pauze met koffie en thee; dit is nodig om even de keel te kunnen smeren.
Tijdens de repetitieavonden wordt er in een ontspannen sfeer serieus geoefend en zo komt op een prettige wijze een nieuw repertoire tot stand. Na afloop om half tien delen we meestal nog wel een uurtje lief en leed met elkaar onder het genot van een drankje en soms een verjaardagstraktatie.

Het is niet alleen oefenen. We treden zo’n 10 keer per jaar op, dragen bij aan sociale activiteiten bij o.a. zorginstellingen, nemen deel aan festivals en zijn in te huren voor bruiloften, partijen en zakelijke feesten. Naar buiten treden we op in gepaste kledij van onze vereniging. Hierover leest u meer op deze site onder het betreffende kopje.

Wil je graag zingen ……; dat kan bij ons met plezier!

Als je een hobby zoekt en je vindt zingen leuk of interessant, dan moet je er echt eens aan gaan denken om je aan te sluiten bij ons Shantykoor.
Het is niet nodig schroom of drempelvrees te hebben om naar de repetities te komen. Immers, je hoeft niet direct zangervaring te hebben; het zingen en de liederen leer je tijdens de repetities.
Iedereen en natuurlijk ook ervaren zangers zijn van harte welkom in ons koor! Zing gerust een paar keer op proef mee met ons. Je zult je zeker na enkele weken oefenen bij ons koor thuis voelen. Wees welkom bij “De Ankervelders”!

 

Voor alle duidelijkheid.
Zodra je je meldt bij ons koor, kun je drie maanden kosteloos meedoen met alle repetities.

Pas na deze periode neem je de beslissing of lid wil worden van ons shantykoor.
Weet dat inmiddels ons koor bestaat uit leden uit de wijde regio.

Kom mogelijk samen naar de repetities; het maakt het nog leuker. Zing gewoon eens een paar oefenavonden met ons mee.

         GEWOON DOEN!


Onder "contact" staan diverse manieren om je te melden of om nadere informatie te vragen.