Fotoalbums 2012

Succesvol optreden Carbidschieten

Succesvol optreden Carbidschieten

Met het laatste optreden van De Ankervelders op 31 december bij het Carbidteam in Nijkerkerveen hebben wij het jaar 2012 afges(ch)loten. Al 30 jaar wordt er op oudejaarsdag carbid geschoten aan de Schoolstraat door de familie Landman. In een bomvolle en warme tent, begeleid door donderende carbid-knallen, hebben wij twee ook knallende optredens verzorgd en er een prachtig feest van weten te maken. Al met al een fantastische afsluiting van een succesvol jaar van de Ankervelders, en tevens een mooie opsteker voor het Nieuwe jaar!

Klik hier voor foto's
Optreden Lisidunahof

Optreden Lisidunahof

Zaterdagmiddag 24 november was ons Shantykoor uitgenodigd voor een optreden in het verzorgingstehuis Lisidunahof te Leusden. Ook hier was de opkomst goed te noemen, en een heerlijk kopje koffie stond er al klaar! M.a.w. we gaan er een gezellig middagje van maken, samen met de bewoners.
Door de directrice Corrie Venema werden we hartelijk welkom geheten, daarna gaf ze de microfoon over aan onze spreekstalmeester (Arend) die op zijn eigen wijze de liederen aan elkaar weet te praten.
Na het eerste half uurtje was er een pauze waar voor zowel de bewoners, als het koor, een drankje klaar stond. Het repertoire bestond uit gezellige, herkenbare meezingers, en dat viel goed in de smaak bij de bewoners, dus de tijd vloog om, en even na vieren was het alweer tijd voor het slotlied + toegift.
Een dankbaar applaus klonk er uit de zaal, en dat doet ons altijd weer goed!
Directie en bewoners Lisidunahof, Hartelijk Dank daarvoor, we hebben het graag gedaan!

Klik hier voor foto's
St. Josef Verzorgingshuis Nijkerk.

St. Josef Verzorgingshuis Nijkerk.

Maandag 5 novemberi hebben de Ankervelders een optreden verzorgd voor de bewoners van het St Josef verzorgingshuis in Nijkerk. De opkomst van het koor was masaal te noemen. Bij binnenkomst werden wij ontvangen met een lekker kopje koffie.  De stemming zat er bij de bewoners gelijk in en ook het koor begon met goede zin te zingen. De spreekstalmeester Arend Slotboom was in vorm en vertelde de aanwezige o.a. over zijn ervaring met de woelige zee. In de pauze en na afloop was er voor iedereen een drankje en hapje. Ook dit optreden was goed verzorgd en de bewoners hebben volop genoten.

Klik hier voor foto's
Concert Vivente for friends .....Achterveld

Concert Vivente for friends .....Achterveld

Ter gelegenheid van haar 20 jarig bestaan organiseerde het koor Vivente een Jubileumconcert in de St. Jozefkerk te Achterveld. Hiervoor waren ook  de smartevelders "Ach en Wee", het shantykoor "De Ankervelders" en "Muziekvereniging D.W.S." uitgenodigd. Ieder koor verzorgde een optreden met een vijftal nummers en het jubilerende Vivente bracht een aantal nummers samen met het orkest van D.W.S.  Aan het slot van de avond en na het dankwoordje werd er door Vivente and friends het lied "Thank you for the music" ten gehoren gebracht.
In de pauze werden drie ondersteunende projecten door Djouke Elferink, Marielle Voskuilen en Esther Voorburg in het kort belicht.
Na afloop was er koffie, thee en een drankje voor de koren en vrijwilligers. De diverse muzikanten van de koren verzorgde muzikaal nog een afterparty. Een geslaagde avond waar de ruim 500 gasten optimaal van hebben genoten.

Klik hier voor foto's (Martien van 't Klooster)
Ankervelders in Vathorst

Ankervelders in Vathorst

Maurice van Deelen geëerd

Tijdens de feestelijke burendag in Vathorst op zaterdag 22 september werd zwemmer Maurice van Deelen feestelijk geëerd voor zijn prestaties tijdens de paralympische spelen in Londen. In een gezellige ambiance werd hij met vrouw en dochtertje in het zonnetje gezet en hebben zij de nodige cadeaus in ontvangst mogen nemen.

Voor en na deze huldiging hebben de Ankervelders de inmiddels gearriveerde schepen met een serie zeemansliederen toegezongen wat voor een gezellige sfeer zorgde. Ook was er een optreden van de dansgroep A-Dance welke een dansact ten tonele bracht. Na de huldiging en veel mooie woorden heeft het gezin van Deelen plaats genomen in het voorste schip zodat de hele buurt hen in de botenparade kon toezingen.

**Eerder deze week kreeg Maurice op het gemeentehuis in Amersfoort de onderscheiding met de St. Jorispenning van de stad Amersfoortse Maurice is op jonge leeftijd getroffen door een hersenbloeding en heeft zich daarna geheel gegeven voor de zwemsport. Dit heeft, na vele jaren trainen geleidt tot deelname aan de paralympische spelen eerder dit jaar in Londen. Hij heeft geweldig gepresteerd en twee bronzen en een zilveren medaille gewonnen .**

Klik hier voor fotoalbum

Shantyfestival Schoonhoven

Shantyfestival Schoonhoven

Op 8 september 2012 vond voor de 4e maal het Shantyfestival “Stad Schoonhoven” plaats.
Een groots Shantyfestival georganiseerd door het Schoonhovens Zeemanskoor “Recht zo die gaat” met deelname van acht gerenommeerde koren uit heel Nederland waaronder de Ankervelders uit Achterveld. Het festival vond plaats op drie podia: op de Dam, in de Veerstraat en Buiten de Veerpoort aan de rivier de Lek.

Klik hier voor fotoalbum
Mosselavond Leusden

Mosselavond Leusden

Mosselavond in Leusden
De R is weer in de maand dus tijd voor de mosselen. Voor het derde jaar achtereenvolgend is het Shantykoor de Ankervelders uitgenodigd om de jaarlijkse mosselavond te ondersteunen met Shanties en Seasongs. Deze avond werd gehouden bij café “De Dikke”en restaurant “Hello Again” aan de Zwarteweg te Leusden. Er waren 120 gasten en ruim voldoende leden (40) aanwezig om er een gezellige avond van te maken. Het resultaat was er ook naar. Er werd volop door de etende gasten meegezongen en de drank vloeide rijkelijk. Uiteraard werden de leden van het koor in de pauzes verwend met mosselen friet en niet te vergeten de nodige drank wat zeer gewaardeerd werd. Na een drietal optredens van een half uur was de duisternis ingetreden en kon ieder met een voldaan en tevreden gevoel richting huis.

Klik hier voor fotoalbum
Optreden Nootdweer uit Zeist

Optreden Nootdweer uit Zeist

Shantykoor Nootdweer uit Zeist bestaat dit jaar 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd er een vrolijke Shantymusical  “Kapitein Windjammer” opgevoerd. In het voorprogramma hebben o.a de Ankervelders het aanwezige publiek met vrolijke Shanty's in de stemming gebracht.

Klik hier voor fotoalbum
 
Woonzorgcentrum St. Joseph te Achterveld

Woonzorgcentrum St. Joseph te Achterveld

Op deze prachtige avond hebben de Ankervelders een uitvoering gegeven in de tuin van Woonzorgcentrum St. Joseph te Achterveld. De bewoners en omwonende hebben hier naar uitgekeken. De stemming bij het optreden in ons eigen dorp zat er al snel in. Met de vele herkenbare liederen werd door ieder in volle borst meegezongen. Het was voor zowel de aanwezige als de Ankervelders een geslaagde avond waar met veel plezier op wordt terug gekeken.

Klik hier voor fotoalbum
Road Barneveld

Road Barneveld

Op deze zaterdag 19 mei heeft ons Shantykoor ter afsluiting van een week vol show's een optreden gegeven bij onze hoofdsponsor Road.

Klik hier voor fotoalbum
De Kopermolen te Stoutenburg

De Kopermolen te Stoutenburg

Op deze zaterdag 28 april was het mogelijk een kijkje te nemen in de stallen, kaasmakerij en zuivelruimte van landwinkel en kaasboerderij De Kopermolen te Stoutenburg.
De ankervelders luisterde de dag op.
Klik hier voor fotoalbum
Optreden Abrona te Soesterberg

Optreden Abrona te Soesterberg

Klik hier voor fotoalbum
Optreden krasse knarrenbal Achterveld 12 februari 2012

Optreden krasse knarrenbal Achterveld 12 februari 2012

Klik hier voor fotoalbum
Optreden schaatsen Zwartebroek

Optreden schaatsen Zwartebroek

Klik hier voor fotoalbum
Uitvoering 14 januari 2012

Uitvoering 14 januari 2012

Klik hier voor fotoalbum
Disclaimer    site by: htr.nl